Amp
Ana Sayfa Dünya ChatGPT Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanları 

ChatGPT Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanları 

0

21. yüzyıl teknoloji ve gelişmeleriyle hayatımızda pek çok şeyin değişmesine neden olmuştur. Yeniliklerden birisi olan ChatGPT kelime anlamıyla da dikkat çekmiştir. Yapay zekâ temelli olan uygulama sizinle bir insan niteliğinde sohbet etmektedir. Dünyada büyük bir yankı uyandıran program farklı dilleri anlaması ve çeşitli özellikleriyle kullanıma sunulmuştur.

Yapay zekâ şirketlerinden olan OpenAI tarafından piyasaya sürülen ChatGPT beta yapısına sahiptir. Dünya da en çok kullanılan arama motoru Google ile karşılaştırılan programın daha iyi olduğu düşünülmektedir. Günlük hayat ve pek çok çalışma alanında kullanılabilen sohbet robotu teknolojinin yeniliklerinden biridir.

İlginizi Çekebilir;

ChatGPT Nedir?

Kasın 2022 yılında kullanıma hazır hale gelen programın Ocak 2023 verilerine göre 10 milyona yakın kullanıcısı bulunmaktadır. Türkiye’nin de dahil olduğu veriler ücretsiz olarak hizmet vermektedir. İnternet üzerindeki bilgileri derleyerek sorulan soruyu tatmin edici bir şekilde veren yapay zekâ hızlı olmasıyla dikkat çekmektedir. Arama motorları sorduğunuz soruya birden fazla cevap verirken yapay zekâ bunu tek bir yazıda derlemektedir.

ChatGPT kullanabilmeniz için 18 yaşından büyük olmanız gerekmektedir. Ayrıca OpenAI hesabınız olması koşullardan biridir. Kuzey Kore, İran, Rusya ve Çin gibi internet sansürü yapılan ülkelerde kullanıcısı bulunmamaktadır. Gelecek için nasıl bir avantaj ve dezavantaj içerdiği tam kestirilmese de kullananlar tarafından beğenilmektedir.

ChatGPT Özellikleri Nelerdir?

ChatGPT Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanları 

Son dönemlerin en merak edilen konularından biri de yapay zekâ temelli sohbet aracının özellikleri. Gelecekte pek çok alanda kullanılması planlanan yapay zekâ insan gibi düşünerek sizinle sohbet edip basit denklemleri cevaplayabilecek kapasiteye sahiptir. Peki diğer özellikleri neler?

  • Verileri sınıflandırma
  • Diller arası çeviri işlemi
  • Matematik- cebir alanındaki problemleri çözme
  • Yazılım geliştirme
  • Edebi/bilimsel makaleler oluşturabilme
  • Öneride bulunabilme
  • Dosyada hata algılama ve ayıklama
  • Soru-cevap
  • Blog yazıları için fikir üretmek ve yazmak
  • Metni özetleme
  • Metin içerisinde anahtar kelime arama
  • Arattığınız şeylerin ne işe yaradığını gibi pek çok özelliğe sahiptir.

ChatGPT Nasıl Kullanılır?

Kullanıcısı için yaş sınırlaması bulunan ChatGPT oldukça basittir. İnsan doğasına uygun tasarlanan yapay zekâ konuşabilme ve dil iletişimini anlama gibi özelliklere sahiptir. RLHF (İnsan Geri Bildiriminden Güçlendirilmeli Öğrenim) modeline göre oluşturulan program diğerlerine göre oldukça farklıdır. Teknolojiyi takip etmek isteyenler için OpenAI web sitesine üyeliğinizin olması gerekir. Bu işlemi “Sign up” tuşuna basarak gerçekleştirebilirsiniz. Çoktan hesabınız varsa “Log in” butonundan giriş yapabilirsiniz.

Giriş ve kayıt işlemi için E-posta, Microsoft ve Google hesapları kullanılabilir. Yukarıda verilenleri yaptıktan sonra ana sayfadaki sohbet ekranın ChatGPT kullanabilirsiniz. İlk olarak karşınıza standart nitelikleri ve sınırlılıkları hakkında bilgiler çıkmaktadır. İkinci olarak arayüzün alt kısmındaki arama çubuğuna istediğiniz konular hakkında sorular sorabilirsiniz. Verilen cevaptan memnun kalmazsanız “Try Again” butonuna basarak farklı sonuçlar elde edebilirsiniz.

ChatGPT ve Yapay Zekâ Hangi Sektörlerde Kullanılır?

Günümüzde pek çok sektörde kullanılan yapay zekâ avantajlarıyla iş yükü ve maddi anlamda tasarruf sağlar. Bunlardan biri müşteri hizmetleridir. 7/24 hizmet sağlamak isteyen firma ve işletmeler hakkındaki soruları cevaplayabilmek için yapay zekâ kullanılabilir. Soruları analiz ederek kompleks soru tabanı oluşturabilir. Bunun yanı sıra iletişimde yönlendirme işlemlerinin sorumluluğunu alarak iş yükünü azaltır.

E-ticaret siteleri, eğitim sektörü, sağlık alanındaki randevu sistemi ve turizm gibi pek çok alanda hizmet verebilir. Film, dizi ve kitapların analizini yaparak sizlere en uygun önerileri sunabilir. Bunun yanı sıra eğitimin sanal ortama kaymasıyla size en uygun eğitim planını oluşturabilir. Sağlık alanındaki yoğunluğu ve iş yükünü azaltmak içinde Chat GPT kullanılabilir. Özellikle randevu alma süreci karmaşık süreçlerden geçmeden hızlıca gerçekleşebilir.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Lütfen Bekleyin...

Abone Olun

En son eklenen haberlerden haberdar olmak istermisiniz? İlk öğrenen olmak için aşağıya e-posta adresinizi ve adınızı girin.
Exit mobile version