Cuma, Mayıs 17, 2024
Ana SayfaGündemEn İyi Aksiyon Dizileri

En İyi Aksiyon Dizileri

Son yıllarda televizyon dizileri, özellikle aksiyon türünde yapımlar izleyiciler tarafından büyük bir ilgiyle takip edilmektedir. Aksiyon türünde en çok izlenen ve en beğenilen yapımlar arasında yer almak kolay değildir. Öncelikle iyi bir cast, prodüksiyon maliyeti ve senaryo gereklidir. Bunu başaranlar dizi tarihindeki yerini almışlardır.

Game of Thrones

George R. R. Martin’in aynı isimli romanından uyarlanan dizidir. Fantastik öğelerle dolu bir dünyada geçmektedir. Dizinin ana konusu yedi krallığın hüküm sürdüğü Westeros adlı bir kıtada yaşanan güç mücadelesidir.

Breaking Bad

Bu dizi, bir kimya öğretmeninin kanser teşhisi almasıyla başlayan ve uyuşturucu üreticisi olma yolundaki hikâyesini anlatan bir yapım olarak karşımıza çıkmaktadır. Dizinin en önemli özelliklerinden biri karakterlerin inanılmaz derecede derinlemesine incelenmesidir.

The Walking Dead

Zombi kıyameti sonrası hayatta kalmaya çalışan bir grup insanın hikâyesini anlatmaktadır. Gerilim ve aksiyon dolu sahneleriyle ünlüdür. Özellikle zombi hikâyelerini seven izleyiciler için idealdir.

Stranger Things

Karanlık bir alternatif boyutta geçen bir hikâye sunmaktadır. 1980’lerde bir kasabada yaşayan bir grup çocuğun kaybolan arkadaşlarını arayışı, onları gizemli bir şekilde yabancı bir varlıkla karşı karşıya getirir.

Peaky Blinders

Birmingham’da yaşayan ve 1920’lerde faaliyet gösteren bir çetenin hikâyesini anlatmaktadır. İç savaş sonrası İngiltere’de yaşanan toplumsal dönüşüme dair birçok şeyi yansıtmaktadır. Dönem dizilerinden hoşlananların kaçırmaması gereken bir yapımdır.

La Casa de Papel

Bir grup soyguncunun İspanya Kraliyet Darphanesi’ni soyma hikâyesini anlatmaktadır. Dizi, aksiyon ve gerilim sahneleri ile birlikte karakterlerin arasındaki ilişkilere de önem vermektedir. Dünya çapında oldukça popüler bir yapım olarak en iyi aksiyon dizileri arasındadır.

Narcos

Gerçek hayatta yaşanmış olan Kolombiya uyuşturucu kartelleri tarihi üzerine kurulu bir yapım olarak karşımıza çıkmaktadır. Dizi, tarihsel olaylara ışığında Escobar’ın güç imparatorluğunu anlatmaktadır. Dizi Narcos Meksika olarak devam etmiştir.

Cobra Kai

Aksiyon dizisi Cobra Kai 80’lerin klasik filmi Karate Kid’in devamıdır. Efsanevi karakterlerin geri dönüşüyle dolu olan dizi aksiyon ve dövüş sahneleriyle de dikkat çekiyor. Çok başarılı kavga sahneleri büyük bir ustalıkla çekilmiştir.

The Witcher

Andrzej Sapkowski’nin kitaplarından uyarlanan dizi, fantastik bir dünyada bir canavar avcısının maceralarını anlatıyor ve görsel efektleriyle de hayranlık uyandıran dizi an itibarıyla 3. sezonuna merhaba demiştir.

Daredevil

Marvel Comics karakteri Matt Murdock’un hikâyesini anlatan bir Netflix dizisidir. Murdock, çocukluğunda bir kazada görüşünü kaybetmiştir. Diğer duyuları olağanüstü derecede gelişmiştir. Avukat olarak çalışan Murdock geceleri Daredevil olarak suçlularla savaşır. Dizi New York’un tehlikeli sokaklarında geçer ve Daredevil çeşitli suç örgütleri ve kötü adamlarla mücadele ederken çocukluk arkadaşı Foggy Nelson ve sekreteri Karen Page ile birlikte çalışır. Dizi, karanlık ve gerilimli bir atmosfer yaratırken, Murdock’un iç dünyasını da keşfeder ve insan doğasının iyi ve kötü yanlarını inceler.

Benzer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!
- Advertisment -

Popüler Haberler

Son Yorumlananlar