Çarşamba, Mayıs 1, 2024
Ana SayfaGündemErteleme Sorunu Olanlara Öneriler

Erteleme Sorunu Olanlara Öneriler

Bazı işleri sürekli olarak ertelemek huy haline gelmiş olabilir. Bu ertelemenin temel sebeplerine inerek bu sebepleri ve sorunları çözmek ve erteleme huyundan kurtulmak mümkündür. Erteleme huyu özellikle işlerin aksamasına sebep olacağı için bu huylardan uzak kalmak ve bunun yerine zamanında Her şey yerine getirebilmek önemlidir.

Her işte ve her alanda bu erteleme huyundan vazgeçmek adına sorunun kaynağına inip sebeplerini bulup sonrasında bu sebepleri çözmek gerekir. Sebep ve sorunlar çözüldükten sonra işleri ertelemeden daha zamanında yerine getirmek mümkün hale gelir.

Sonuç

Başarısızlık reddedilme korkusu yapamama korkusu gibi olumsuz sonuçlarla karşılaşma durumu genelde insanlarda ertelemeye sebep olabilir. Fakat geçmişte eğer böyle bir durum yaşandı ise ya da bilinçaltında böyle bir durum varsa bu durumları aşarak sonucun ne olduğunu önemsemeden bir işi bir an önce yapmak her zaman doğru olandır. Sonuç odaklı yapmak yerine sebep odaklı çalışmaya devam etmek her zaman bu korkulardan kurtulmaya da yardımcı olur.

Motivasyon Eksikliği

Motivasyonu eksikliği ve odaklanamama problemi işlere sürekli olarak ertelemeye devam etmeye sebep olur. Bir işe odaklanmak o işi çok daha kısa sürede ve çok daha başarılı şekilde yapmaya yardımcı olur. O yüzden iyi bir şekilde odaklanabilmek önemlidir.

Plansızlık

Sürekli olarak plansiz hareket etmek hayatın genelde spontan ilerlemesini ve verimsiz şekilde ilerlemesini sağlar. Bu sebepten dolayı bu durumdan uzak kalmak ve işleri daha iyi odaklanabilmek erteleme durumundan kurtulabilmek adına düzenli şekilde plan yapmak her zaman doğru olandır. Düzenli planlamalar yaparak Bu plan doğrultusunda ilerlemek her zaman daha verimli ve etken sonuçlar alınmasına yardımcı olur.

Mükemmelliyetçilik

Sürekli olarak her konuda mükemmelci davranmak bir işin sürekli olarak aksamasına ve sürekli olarak ertelenmesine sebep olur. Bu durum tamamen vakit kaybına neden olacağı için işlerin normal düzeyde ve işe yarayacak şekilde yapılması daha doğru bir mantıktır.  İşleri tam olarak yerine getirmek ve sonrasında düzenli şekilde devam edebilmek vakit kaybı dışında yerine getirilmesinis sağlar.

Benzer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!
- Advertisment -

Popüler Haberler

Son Yorumlananlar