Perşembe, Mayıs 9, 2024
Ana SayfaSağlıkKalp Krizi Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Kalp Krizi Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Kalp krizi kalbinize kan taşıyan damarların birinin tıkanması veya daralması sonucu meydana gelen ani bir durumdur. Kalbinize yeterli miktarda oksijen ve besin taşıyan kan akışı kesintiye uğrar bu da kalp kasının hasar görmesine neden olur. Kalp krizleri genellikle koroner arter hastalığından kaynaklanır. Koroner arterler kalbinize kan taşıyan ana damarlardır ve plak adı verilen yağ ve kalsiyum birikintileriyle daralabilir veya tıkanabilir.

Kalp Krizi Risk Faktörleri

Yüksek tansiyon

Yüksek kolesterol seviyeleri

Obezite

Sigara içme

Şeker hastalığı

Ailesel kalp hastalığı öyküsü

Stresli yaşam tarzı

Hareketsizlik

Kalp Krizi Belirtileri

Şiddetli göğüs ağrısı veya baskı hissi

Nefes darlığı

Terleme

Bulantı ve kusma

Baş dönmesi

Halsizlik

Kol Çene veya sırtta ağrı veya rahatsızlık

Kalp krizi durumunda hemen acil tıbbi yardım almanız hayati önem taşır. Kalp sağlığınızı korumak ve kalp krizi riskini azaltmak için aşağıdaki önlemleri alabilirsiniz.

Sağlıklı bir Yaşam Tarzı Benimseyin

Düzenli egzersiz yapmak sağlıklı bir diyet uygulamak sigara içmemek ve alkol tüketimini sınırlamak kalp sağlığınızı korumaya yardımcı olur. Bolca meditasyon yapın.

Meditasyon Nedir?

Yüzyıllardır farklı kültürlerde ve dinlerde yer alan meditasyon modern zamanlarda da popülerlik kazanmış ve bilimsel araştırmalarla desteklenen birçok faydası olduğu kanıtlanmış bir yöntem haline gelmiştir. Yüzyıllardır farklı kültürlerde ve dinlerde yer alan meditasyon modern zamanlarda da popülerlik kazanmış ve bilimsel araştırmalarla desteklenen birçok faydası olduğu kanıtlanmış bir yöntem haline gelmiştir.

Nasıl Yapılır?

Meditasyon genellikle sessiz bir ortamda rahat bir pozisyonda oturarak veya yatarak gerçekleştirilir. Odak noktası olarak nefes almak bir kelime veya mantra tekrarlamak bir nesneyi gözlemlemek veya sessizce düşünceleri izlemek gibi çeşitli teknikler kullanılır. Temel amaç zihni sakinleştirmek ve düşüncelerin gelip geçmesine izin verirken farkındalığı artırmak ve içsel dengeyi bulmaktır.

Sağlıklı Bir Kilo Hedefleyin

Obezite kalp hastalığı riskini artırır. Sağlıklı bir kiloya ulaşmak veya kilonuzu korumak için uygun beslenme ve düzenli egzersiz yapmak önemlidir.

Düzenli Sağlık Kontrolü Yapın

Kan basıncınızı kolesterol seviyelerinizi ve kan şekeri düzeyinizi düzenli olarak kontrol ettirin. Gerekirse ilaç tedavisi veya diğer tıbbi müdahalelerle bu değerleri düzenlemeye çalışın.

Benzer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!
- Advertisment -

Popüler Haberler

Son Yorumlananlar