Pazartesi, Mayıs 6, 2024
Ana SayfaGündemKlima Olmadan Evinizi Soğutmanın Yöntemleri

Klima Olmadan Evinizi Soğutmanın Yöntemleri

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte yoğun sıcaklıkla beraber pek çok kişi nasıl serinleyecegini bilmiyor. Özellikle vantilatör ya da klima olmayan evlerde serinlemek ciddi bir sorun haline geldi. Bu yüzden de klima olmadan evde nasıl serinleyeceğinizin tüyolarını öğrenerek bunları uygulayabilirsiniz. Doğru uygulamaları yaptığınızda çok daha serin bir ortamda klima olmasa bile zaman geçirebilirsiniz.

Güneşi Engelle

Yoğun güneş alan odalarda fon perde kullanmak her zaman doğru olandır. Fon perde ya da güneşlikleri çekerek güneşin eve girmesini engelleyebilirsiniz. Böylelikle güneş ışığına engel olduğunuzda evin daha rahat ve kolay bir şekilde serinlemesini sağlarsınız.

Fırını Kullanmayın

Fırın kullanmak özellikle mutfak alanına çok daha sıcak hale getiren bir durumdur. Bu yüzden yaz mevsiminde fırın yemekleri kullanmak yerine salata ve soğuk yiyecekler yemek gibi bir durumu tercih etmek daha mantıklı olur. Dolapta serinlemiş ve bekletilmiş meyveleri tüketmek de her zaman ferahlık verir.  Fırına ocakta pişen yemeklerden uzak durmak her zaman daha serin hissetmeye yardımcı olur.

Vantilatörü Doğru Kullanın

Vantilatör kullanımı yanlış olduğu takdirde evin soğuması daha zor bir hale gelir. Öncelikle bir su şişesini doldurarak buzluğa koyun. Soğuma ve donma durumları gerçekleştikten sonra bunu vantilatörü çevirdiğiniz yerin ön kısmına koyabilirsiniz. Bu şekilde evin içerisine soğuk bir şekilde vantilatör üflemeye devam eder. Vantilatörün ılık üfleyen etkisinden bu şekilde kurtulabilirsiniz.

Çarşafı Buzluğa Atın

Çarşafı buzluğa atmak değişik bir fikir olarak görünse de uyumaya başlamadan önce yarım saat kadar buzlukta beklettiğiniz çarşaf tamamen serin bir hale gelir. Daha sonrasında yatağınızı sererek çok serin ve rahat bir şekilde uyuyabilirsiniz.

Akşam Pencereyi Açın

Akşamları yatmadan önce iki pencereyi birden açıp cereyan yaptırmak evde güzel bir rüzgar esmesine yardımcı olur. Uyku saatlerinde bunu yapmak sağlığa zarar verse de uyumadan önce birkaç saat bu işlemi yaparak odanın serinlemesini sağlayabilirsiniz. Cereyan yapması genelde boyun tutulması ya da omuz tutulması gibi durumlara yol açacağı için gece yatarken fazla tavsiye edilmez. Fakat tek pencerenin açılması ile geceleri uyumak serinletebilir.

Benzer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!
- Advertisment -

Popüler Haberler

Son Yorumlananlar