Perşembe, Mayıs 9, 2024
Ana SayfaSağlıkRuhsal Hastalığın Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Ruhsal Hastalığın Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Ruhsal belirtileri boyutlarını ve gidişatını göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak süpürmek bazı ortak belirtileri şunlardır.

Davranışları

Kişinin alışkanlıkları ve davranışlarında belirgin değişiklikler gözlenebilir. Sosyal geri çekilme ilgi kaybı iş ve okul performansında düşüş, duygusal olarak istikrarsızlık gibi görülebilir.

Duygusal etkileyiciler

Yoğun üzüntü huzursuzluk endişeler sinirlilik öfke patlamaları gibi duygusal içsel ruhsal bir rahatsızlığın işareti olabilir.

Algısal Değişiklikler

Halüsinasyonlar gerçekte olmayan şeyleri görme, duyma gibi paranoya şüphe duyma dışa vurmalık gerçeklikten kopma gibi algı değişiklikleri görülebilir.

Uyku ve Yeme Düzeninde Sürümler

Uyku sorunları aşırı uyku veya uykusuzluk pansiyon, kilo alımı veya yükü gibi depolamalar ruhsal sağlık akışını işaretleyebilir.

Enerji Düzeyinde Azalma

Sürekli yorgunluğu enerji eksikliği günlük yürüyüşlerde zorlanma gibi görülebilir.

Düşünce ve Dilde Bozukluklar

Zihinsel düşünmelik odaklanma sorunları mantıksız düşünceler anlaşılmaz veya karışık konuşma gibi kapsamlı ruhsal sağlık problemlerini içerebilir.

Sosyal İlişkilerde Zorluklar

Arkadaşlık çevresinde aileyle veya iş arkadaşlarıyla iletişimde sorun yaşama izole olma veya diğer insanlarla etkileşimde zorlamayı çekmek gibi işaretler olabilir. Ruhsal belirtileri çeşitli hastalıkları arasında farklılıklar gösterir ve her şeyde gruplarda farklı ortaya çıkar.

Yoğun üzüntü ve umutsuzluk hissi, keyif kaybı, ilgi kaybı, enerji düşüklüğü, uyku ve ebeveyn odası, odaklanma gücü intihar kullanımı gibi tüketilen depresyonun çalıştırıcıları olabilir.

Anksiyete Bozuklukları

Sürekli endişeler ve kaygı hisleri sinirlilik kas gerginliği huzursuzluk, panik ataklar, fobiler gibi dersler anksiyete ağırlıklarına işaret edebilir.

Şizofreni

Gerçeklikten kopma halüsinasyonlar yanılsamalar ölçülü düşünce ve dil kullanımı duygusal soğukluk veya dengesizlik gibi toplu şizofreninin etkileri olabilir.

Bipolar Bozukluk

Yüksek enerji ve etkinlik dönemleri ile umutsuzluk enerji eksikliği ve ilgi kaybı dönemleri arasında iniş çıkışlar yaşama gibi gördükleri bipolar bozukluğa işaret edebilir.

Obsesif Kompulsif Bozukluk

Zorlayıcı takıntılar ve bu takıntıları vücutlarına yönelik tekrar davranışları şeklinde kendini gösteren vücut OKB’ye işaret edebilir.

Eğer sizde veya yakınlarınızda yukarıdaki uzantılardan bir veya birden fazlasını fark ederseniz bir uzmana başvurmak önemlidir. Ruhsal sağlık uzmanları, eğitimleri değerlendirecek ve gerekli tedaviyi önerecektir. Buradan ki ruhsal yapılar hücrelerdeki diğer fiziksel yapılar gibi tedavi edilebilir ve erken müdahale genellikle daha iyi sonuçların incelenmesine yardımcı olur.

Benzer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!
- Advertisment -

Popüler Haberler

Son Yorumlananlar