Perşembe, Mayıs 9, 2024
Ana SayfaGündemYatağa Girmeden Bunları Yapın! Mışıl Mışıl Uyuyun

Yatağa Girmeden Bunları Yapın! Mışıl Mışıl Uyuyun

Kalitesiz bir uyku pek çok kişinin problemi olduğu için uykusuzlukla ilgili belli başlı yöntemleri uygulayarak çözüm bulabilirsiniz. Bazı durumlar uygulandığı takdirde daha derin ve daha deliksiz güzel bir uyku çekmek mümkün hale geliyor.

Papatya Çayı

Papatya çayı özellikle uykusuzluk sorununu kaldırdı ve stres aldığı bilinen çaylardan biridir. Gece yatmadan yaklaşık yarım saat ya da bir saat önce bir fincan papatya çayı tüketerek daha rahat bir şekilde uykuya da alabilirsiniz. Bir yandan üzerinizdeki stresi alarak mutluluk hormonu veren papatya çayı hem fiziksel hem de mental açıdan daha iyi hissetmenize yardımcı olur.

Melisa Çayı

Melisa çayı bir yandan stresi azaltan bir yandan da daha rahat uyku çekilmesine yardımcı olan çaylardan biridir. Bu yüzden de yine geceleri uyumadan önce bir fincan tüketilmesi tavsiye edilir. Güzel bir Melisa çayı içerek daha rahat uyku çekebilir ve stresinizden uzaklaşabilirsiniz.

Lavanta Çayı

Lavanta çayı özellikle güzel kokusuyla dikkat çeken ve huzur veren çaylardan biridir. Daha iyi hissetmenizi sağlayacak ve sakinlik veren lavanta çayı uykuyu da daha rahat çekmenize yardımcı olur. Bu yüzden uyumadan bir saat kadar önce lavanta çayı tüketerek sakinleşebilir ve gevşeyebilirsiniz. Sonrasında daha sağlıklı ve verimli bir uyku geçirebilirsiniz..

Rezene çayı

Rezene çayı vücuttaki stresi almanın yanı sıra bir yandan daha iyi uyku çekilmesine yardımcı olan çaylardan biridir. Rezene çayının emzikli anneler için de iyi geldi ve süt arttırıcı etkisi olduğu da bilinir. Bu yüzden emziren anneler günde bir fincan rezene çayı tüketerek Hem kendisi hem de bebeği daha iyi bir şekilde uyuyabilir.

Sarı Kantaron

Sarı kantaron bitkisi yine iyi uyku çekmeye yardımcı olan ve vücuda da iyi gelen bitki türlerinden biridir. Geceleri uyumadan önce bir fincan sarı kantaronunu çayı tüketerek kendinizi daha iyi hissedebilir ve daha rahat bir şekilde uyku uyuyabilirsiniz.

Bu bitki çaylarının tamamı hamileler için önerilmez. Hamile olmayan kişiler de herhangi birini bir fincan olmak üzere tüketebilir.

Benzer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!
- Advertisment -

Popüler Haberler

Son Yorumlananlar