Pazartesi, Mayıs 6, 2024
Ana SayfaGündem13 Eylül'de Motorin ve Benzine Zam mı Geliyor!

13 Eylül’de Motorin ve Benzine Zam mı Geliyor!

13 Eylül Çarşamba günü itibariyle motorin ve benzin fiyatlarında yeni bir değişiklik bekleniyor. Motorine 1.5 TL, benzine ise 1 TL’lik bir zam geleceği öngörülüyor. Bu gelişme, Rusya-Ukrayna savaşı ve küresel enerji piyasasındaki dalgalanmaların etkilerini yansıtan bir durum olarak görülüyor. Yeni fiyatlarla birlikte İstanbul’da motorinin litresi 39,5 TL’den satılacak, benzinin litresi ise 37,87 TL olması bekleniyor. Enerji fiyatlarındaki değişimin sebep olduğu fiyat artışları, enerji kaynaklarının arz ve talep dengesindeki değişimlerin bir sonucu olarak ortaya çıkıyor.

MOTORİNE VE BENZİNE ZAM YOLDA!

Enerji maliyetlerindeki artışlar sadece bireysel tüketicileri değil, aynı zamanda işletmeleri de etkiledi. Döviz kurunda ve brent petrol fiyatlarında gerçekleşen değişiklik sebebiyle vatandaşlar motorin ve benzin fiyatlarını yakından takip ediyor. Motorinin litresinde 1,5 TL benzinin litresine de 1 TL zam gelmesi bekleniyor.

MOTORİN VE BENZİNLE BİRLİKTE POMPAYA YANSIYACAK FİYATLAR

Yeni gelecek akaryakıt zammında pompaya yansıyacak motorin fiyat artışı ise İstanbul’da 39,5 TL’den, benzinin litresi ise 37,87 TL’den satışa çıkacak. Ankara’da motorinin litresi 40 TL, benzinin litresi 38,44 TL, İzmir’de ise 40.16 TL’den satışa çıkılacağı bekleniyor. Zamlı fiyatların 13 Eylül Çarşamba günü geçerli olacağı beklenirken, 13 Eylül’de saat 00.00 itibari ile gelecek zam için henüz bir açıklama yapılmadı.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANMALI?

Akaryakıt fiyatları genellikle uluslararası petrol fiyatlarının, döviz kurlarının, vergilerin ve diğer faktörlerin etkisini göz önünde bulundurularak hesaplanıyor. Akaryakıt fiyatları hesaplanırken, Türkiye’nin de bulunduğu Akdeniz piyasası işlenmiş ürünlerin fiyat ortalaması ile dolar kuru dikkate alınır.

SUUDİ ARABİSTAN VE RUSYA’NIN ARZ KESİNTİLERİ İLE PETROL PİYASASINDAKİ DALGALANMA

Brent petrol ve dolar kurunda gelişen dalgalanma sebebi ile akaryakıt fiyatlarına gelecek yeni bir zam bekleniyor. 13 Eylül’de yapılacağı düşünülen zam için resmi bir açıklama henüz gelmedi. Akaryakıta gelecek zam ile birlikte şimdide Suudi Arabistan ve Rusya’nın petrol arz kesintilerine yönelik aldıkları kararlar, uluslararası petrol piyasasında önemli bir etki yarattı. Bu ülkelerin petrol üretimini kısmaları, Brent petrol fiyatlarında yükselişe neden oldu. Gelişen yükseliş, benzin ve motorin gibi petrol ürünlerinin fiyatlarına da yansıdı ve yeni zamların geleceği duyuruldu. Şimdi ise yeni açıklanacak zamlı fiyatlar bekleniyor.

Benzer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!
- Advertisment -

Popüler Haberler

Son Yorumlananlar