Pazar, Nisan 28, 2024
Ana SayfaYaşamMeteroloji 4 Bölgeyi Uyardı: Sağanak Yağış Geliyor!

Meteroloji 4 Bölgeyi Uyardı: Sağanak Yağış Geliyor!

Meteroloji Genel Müdürlüğü, Ege ve Akdeniz’in iç kesimleri, Trakya’nın Karadeniz kesimi ve Orta ve Doğu Karadeniz bölgesine sağanak yağış uyarısında bulundu.Marmara’da da etkisini sürdürecek olan hava durumu kuvvetli poyraz gerçekleştirecek.

HANGİ İLLERE SAĞANAK YAĞIŞ GELİYOR?

Belirli illerde gök gürültülü sağanak yağış gerçekleşeceğini açıklayan Meteroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre ülkemizin farklı bölgelerinde hava durumunun değişiklikler göstereceği belirtildi. Bu değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Ayrıca, Marmara’nın kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, Kırklareli kıyıları, Eskişehir, Bolu, Düzce, Sinop, Ardahan, Kars ve Erzurum çevrelerinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava olacağı yönünde beklenti mevcut.

MARMARA’DA KUZEYDOĞU’DAN KUVVETLİ RÜZGAR

Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin seyredeceği ve hava sıcaklığında herhangi bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarlar genellikle kuzeyden esecek olup, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da güneyden hafif, zaman zaman orta kuvvette olacak. Ayrıca, Marmara bölgesinde rüzgarların kuzeydoğudan kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Özellikle Marmara bölgesindeki kuzey ve kuzeydoğu yönlerden esen kuvvetli rüzgarlar, olumsuz hava koşullarına neden olabileceği bekleniyor. Bu durum, deniz trafiği, açık hava etkinlikleri ve taşımacılık gibi konularda etkili olabilir. Seyahat öncesi hava durumu güncellemelerini takip etmek ve gerekli önlemleri almak, herhangi bir olumsuzluğun önüne geçmek açısından büyük önem taşıyor.

YER YER SAĞANAK YAĞIŞ GELİYOR!

MGM vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olması gerektiğini belirtti. Marmara’nın kuzey kesiminde ise sağanak beklenirken Akdeniz ve Güney Doğu Anadolu Bölgesinde de yağışlar etkili olacak. Yaşanabilecek hava olumsuzluklarına karşı vatandaşların tedbirli olmaları konusunda MGM uyarıda bulundu. Bölge bölge oluşabilecek yağışların yanında bazı yerlerde rüzgar da etkisini gösterecek. Marmara’da gerçekleşecek rüzgar ise saatte (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Meteroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son değerlendirmeye göre Ankara’nın kuzeybatı ilçelerinde de yer yer sağanak yağış etkisini gösterecek.Ülkemizin iç kesimlerinde ise yer yer bulutlu olması bekleniyor.

Benzer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!
- Advertisment -

Popüler Haberler

Son Yorumlananlar