Cumartesi, Mayıs 11, 2024
Ana SayfaGündemAralıklı Oruç Nedir?

Aralıklı Oruç Nedir?

Aralıklı oruç diyeti son zamanlarda pek çok kişinin en çok tercih ettiği diyet türlerinden biridir. Bu orucu tutarken belli başlı noktalara dikkat ederek daha başarılı bir şekilde uygulayabilir ve zayıflama işleminde daha iyi bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Doktor eşliğinde aralıkla vuruş yaparak düzenli şekilde kilo verebilirsiniz.

Aralıklı Oruç Nedir

Bir çeşit beslenme düzeni olan aralıklı oruç belli aralıklarla vücuda aç kalmaya alıştıran diyet türlerinden biridir. Bu diyet türünde gereksiz karbonhidrat alıma tamamen engellenir. Bu şekilde vücudun dışa bağımlı olmadan kendi enerjisini üretmesi sağlanmış olur. Burada amaç aralıklı bir şekilde yemek tüketilmesidir.

Aralıklı Oruçta Neler Yenir

Aralıklı oruçta tahıllı Çavdarlı ürünler ve protein ağırlıklı ürünler tüketmek gerekir. Bir yandan meyve tüketimine de özel göstererek bu şekilde vücut ihtiyacını ve enerjisini karşılayabilirsiniz. Mineral kaybı vitamin kaybı yaşamamak adına doğru besinleri seçmeli ve özellikle de su tüketimine Özen göstermelisiniz. Bol su tüketimi ile bu orucu destekleyerek vücudunuzun enerji kalmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle posalı tahıllar tüketerek yine diyetinizi destekleyebilirsiniz.

Aralıklı Orucun Faydaları

Aralıklı oruç bir süre sonra vücudu tamamen alıştıran bir diyet türü olduğu için vücut kendi enerjisini üreterek dinç kalmayı başarır. Bir yandan sağlıklı şekilde kilo vermeye devam ederek bir yandan da kan şekerinizi dengede tutabilirsiniz. Bu şekilde pek çok faydası bulunuyor.

Aralıklı Orucu Tutmaması Gereken Kişiler

Aralıklı oruç her ne kadar sağlıklı bir diyet türü olsa da bazı kişilerin bu orucu tutması ya da Bu diyet uygulaması tavsiye edilmiyor. Baş dönmesi mide bulantısı tansiyon düşüklüğü gibi problem yaşayan kişilere aralıklı oruç tutması tavsiye edilmiyor. Hamileler ve emziren anneler şeker hastaları böbrek hastaları gibi rahatsızlığı olan kişiler de yine bu diyeti yapmamalı. Bir yandan 18 yaşın altında olan ve aynı zamanda sürekli ilaç kullanımı zorunlu olan kişilere de bu oruç tavsiye edilmiyor.

Aralıklı oruç diyetini yapmak isteyen kişiler doktora giderek doktor eşliğinde bu diyeti uygularsa daha doğru bir durum ortaya çıkar.

Benzer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!
- Advertisment -

Popüler Haberler

Son Yorumlananlar