Perşembe, Mayıs 9, 2024
Ana SayfaYaşamBulaşık Makinesi Yıkamıyorsa Bunları Yapın

Bulaşık Makinesi Yıkamıyorsa Bunları Yapın

Bulaşık makineniz ile ilgili eğer iyi yıkamama probleminiz varsa belli başlı noktaları uygulayarak daha iyi yıkamasını sağlayabilirsiniz. Bulaşıkları aynı şekilde yağlı kalmaya devam ediyorsa eğer belli kutusunu püf noktalarını uygulayarak performansını arttırabilirsiniz. Bulaşık makinesi ile ilgili doğru püf noktaları uygulandığı takdirde her zaman iyi bir performans alabilir ve bulaşıklarınızı sürekli olarak tertemiz yıkayabilirsiniz.

Makine Temizliğine Özen Gösterin

Makinenin özellikle filtre kısmı temizlik konusunda hassasiyetle temizlenmeli. Sökülebilir pervane ve filtre kısmı çıkarılıyorsa eğer bu kısımları çıkarıp ayda bir kez de olsa temizlemelisiniz. Bu kısımlar daha temiz olduğu sürece bulaşıklar daha temiz ve net bir şekilde yıkanır. Sonrasında bulaşıkların makineyi daha iyi şekilde yıkadığını görebilirsiniz.

Bulaşıkları Daha temiz Yerleştirin

Bulaşıkları yerleştirirken içerisinde ekmek kırıntısı ya da yemek artı gibi artıklar olmadan yerleştirmek daha doğru olur. Peçete ile temizlerken bu kırıntıların temizlenmesine Özen göstererek makineyi yerleştirebilirsiniz. Bu şekilde yerleştirildiği takdirde bulaşık makinesinin bulaşıkları daha temizlik adını görebilirsiniz.

Yılda Bir Kez Makineyi Boş Çalıştırın

Yılda bir kez makineyi boş çalıştırarak makinenin kendini rezerve etmesini sağlayabilirsiniz. Makine kendine yeniden format ederek bulaşıkları daha iyi bir şekilde yıkamaya başlayacaktır. Herhangi bir deterjan koymadan makineyi boş çalıştırdığınızda makine kendi kendine temizler.

Kireç Sökücü Kullanın

Makineyi Sürekli olmasa bile ayda bir kez içerisine kireç sökücü koyarak temizlemek daha doğru olur. Bulaşık makinesine özel şekilde sunulan kireç sökücüler belli zamanlarda kullanılmalıdır. Kireç sökücüler makinelerin yıkamasını engelleyen kötü leke ve kireçleri hızlı bir şekilde söküp atar.

Doğru Tablet Kullanımı

Tablet seçimi yaparken kaliteli olmasına ve bulaşıkları iyi bir şekilde yıkayabilecek tarzda olmasına özen göstermek gerekiyor. Bu yüzden doğru tablet seçimi bulaşık makinesinin iyi yıkaması açısından her zaman önemli noktalardan biridir. Tablet içeriğinde hem kireç sökücü olmazsa hem Yağ sökücü olması hem de iyi bir temizleyici olması gibi farklı bileşenlerin bulunduğu Bir tableti Tercih edebilirsiniz. Parlatıcı eklemeyi de unutmadan yıkadığınızda bulaşıklarınız temiz bir şekilde yıkanacaktır.

Benzer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!
- Advertisment -

Popüler Haberler

Son Yorumlananlar