Pazartesi, Mayıs 20, 2024
Ana SayfaYaşamÇayırsu Mağarası Nerede! Özellikleri Neler

Çayırsu Mağarası Nerede! Özellikleri Neler

Zonguldak’ta yer alan çayır su mağarası tamamen doğal bir alan olup pek çok turistin ziyaret ettiği oldukça güzel yerlerden biri olarak biliniyor. Temiz havaya ve temiz suya sahip olan bu mağarada hem gezilebilir hem de piknik yapılabilir şekilde alanları bulunuyor.

Yeşil alan içerisinde bulunan çayırsu mağarası gezilmeye görülmeye değer bir yer olarak oldukça dikkat çekiyor. Çayırsu mağarası Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesinde bulunuyor. Pek çok özelliğe sahip olan bu mağaradan yılın belli zamanlarında turistler ziyaret ederek temiz hava alıyor.

Çayırsu Mağarası Özellikleri

1300 metre uzunluğa sahip olan mağara genişliği ve uzunluğu ile oldukça büyük bir alan olarak yer alıyor. Mağaranın giriş kısmında çok sayıda gölcükler bulunuyor. Bu gölcüklerde alabalık türlerinin üretilmesi ile birlikte balık da yer alıyor.

Mağara içerisinde gelindiğinde ise burada pek çok farklı cinste yarasalar yaşıyor. Aynı zamanda iç kısmında sarkıt ve dikitlerin yer aldığı mağara güzelliği ile ve doğal oluşumu ile oldukça dikkat çekici bir alandır. Her yıl pek çok turistin ziyaret ettiği çayursu mağarasında ailenizle güzel bir şekilde vakit geçirebilirsiniz.

Pek çok dikkat çekici özelliği ile beraber bu mağaraya şahsi aracınızla ulaşması da oldukça kolaydır. İlçeye 12 kilometre uzaklığında olan çayırsu mağarasına kolayca gidebilirsiniz.

Çayırsu Mağarasında Yapılacak Aktiviteler

Çayır su mağarasına gittiğinizde fotoğraf makinesi ile gitmenizi tavsiye ederiz. Çok güzel ve doğal bir alan olduğu için fotoğraf çekilebilecek pek çok alanı bulunuyor. Ayrıca piknik yapmak istediğinizde piknik malzemeleri ve yiyeceklerle birlikte giderek ailenizle çok güzel bir gün geçirebilirsiniz. Büyük ve geniş bir mağara olan çayırsu mağarasını rahatlıkla gezebilirsiniz.

Kamp kurmanın da mümkün olduğu bu alandan özellikle kamp sever ve doğa sever bir kişiyseniz kamp malzemeleri ile giderek güzel bir gece geçirebilirsiniz. Sevdiklerinizle ya da arkadaş grubunuzla kamp yapmak için çayırsu mağarası tercih edebilecek ideal bir alan olarak karşımıza çıkıyor. Yemyeşil doğanın içerisinde bulunan mağarada gölcükler de alabalıklarda bulunuyor.

Benzer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!
- Advertisment -

Popüler Haberler

Son Yorumlananlar