Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana SayfaTeknolojiGizlilik Politikası Güncellenen X'te Kişisel Veriler Tehlikede mi?

Gizlilik Politikası Güncellenen X’te Kişisel Veriler Tehlikede mi?

Elon Musk, X gizlilik Politikasını güncelleyerek yapay zeka araştırmaları için kişisel verilerin güvenliğini tehlikeye mi attı? İşte detaylar…

ELON MUSK’IN YANITI GECİKMEDİ!

Elon Musk’ın yanıtı, X kullanıcılarının kişisel verileri konusunda endişe duyması ile yankı uyandırdı. Güncellenen X’in gizlilik politikasında dikkat çeken detaylara yer verildi. Özellikle kullanıcıların onaylarına bağlı biyometrik bilgilerin güvenlik, emniyet ve kimlik belirleme amaçlarıyla toplanabileceği ve kullanılabileceği, platformun gelecekteki potansiyel kullanım alanlarına dair soruları beraberinde getirdi. Kullanıcılar istenilen biyometrik verilerin ne şekilde kullanılacağına dair daha fazla şeffaflık ve açıklık taleplerini ortaya koydu. Platformun bu tür verileri yapay zeka araştırmaları veya farklı amaçlar için kullanma potansiyeli, kullanıcıların gizliliklerini ve güvenliklerini daha fazla düşünmelerine yol açtı. Elon Musk’ın yapay zeka şirketi xAI ana sayfasında bulunan yazıda, misyonumuza doğru ilerleme kaydetmek için X (Twitter), Tesla ve diğer şirketlerle yakın işbirliği içinde çalışacağına vurgu yapması kuşkuları ortaya koydu.

ELON MUSK, YENİ POLİTİKA KİŞİSEL VERİLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI!

Yeni gizlilik politikası 29 Eylül itibari ile uygulamaya konulacağı açıklandı. Elon Musk’tan açıklama gecikmedi. Güncellenen gizlilik politikasının mesajları değil sadece halka açık verileri kapsadığı belirtildi. İstihdam geçmişleri ve biyometrik bilgilerin toplanmadan önce kullanıcıların onayına sunulacağı açıklandı. X için yeni özellikler geleceğini duyuran Elon Musk, güncellenen yeni gizlilik politikasında yeni bir özellik daha yaptı. Kullanıcıların kimlik bilgilerinin işlenerek bir hesapları resmi hale getirmesi bekleniyor. Birçok güncelleme alan X, aynı zamanda sahte hesaplarla başa çıkılmasına yardım edecek. Bu sayede platformun daha güvenli bir kullanım sağlaması planlanıyor.

X’İN HAFTALIK SAYISINDA YÜZDE 4 DÜŞÜŞ 

X’in haftalık sayısı son güncellenen yeni gizlilik politikasının ardından yüzde 4 düşüş yaşadı. Gizlilik politikası ile birlikte kullanıcılara ait fotoğraf ve biyometrik verilerin toplanacağı belirtilirken, eğitim ve iş bilgilerini de içermesi kullanıcılara istihdam fırsatı sunabileceği ön görülüyor. X’in haftalık düşüşe geçmesi ile yenilenen gizlilik politikasının bu duruma etkisi olduğu düşünülüyor.Daha önce yayınlanan  X’in gizlilik politikası biyometrik verilerle eğitim ve istihdam geçmişi gibi detaya yer vermediği görüldü.

Benzer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!
- Advertisment -

Popüler Haberler

Son Yorumlananlar