Salı, Mayıs 7, 2024
Ana SayfaYaşamŞevval Ayı Ne Zaman?

Şevval Ayı Ne Zaman?

Şevval ayı ne zaman sorusunu şu dönemde sıkça duymak mümkündür. Çünkü Ramazanın arkasından gelen Şevval ayında 6 gün oruç tutmak büyük sevaptır. Peygamberimiz Muhammet Mustafa (s.a.s.), “Kim Ramazan orucunu tutar ve ona Şevval ayından altı gün ilave ederse, sanki yılın bütününde oruç tutmuş gibi olur.” Demiştir. Bu hadisi şerifi bilen herkes uymaya çalışarak şevval ayında 6 gün oruç tutmak ister. Bu yüzden de herkes Şevval ayı ne zaman diye şu zamanlarda araştırmaya girer. Bu orucu arka arkaya tutabilirsiniz veya ayrı ayrıda tutabilirsiniz. Eğer kaza borcunuz varsa kazanıza niyet alarak onlar yerine tutabilirsiniz. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yoktur. Borcu olduğu halde sadece Allah rızası içinde bu oruçlar tutulabilir.

Mübarek Şevval Ayı

Hicri takvimin 10. ayı olan Şevval ayı ramazan bayramının birinci günü başlamaktadır. Şevval ayı ne zaman sorusunun cevabı ise bu yıl için 10 Nisan 2024 tür. Bu tarihten itibaren Şevval ayına girmiş bulunuruz ve isteyenler bu ay içinde oruçlarını tutabilirler. Şevval ayıda her yıl 10 gün geriye gitmektedir. Her sene Şevval ayı başlama tarihi değişmekte sabit kalmamaktadır. Bayramın 1. günü Şevval ayının da aynı zamanda 1. günüdür. Dinimizde büyük öneme sahip hicri aylar içlerinde birçok önemli gün ve geceyi barındırmaktadır. Şevvalde bu aylardan biridir. Şevval ayı ne zaman?

Peygamberimizin ramazandan sonra Şevval ayında oruç tutmamızı ve bu ayı layıkıyla eda etmemiz gerektiğini bildiren hadisleri vardır. Bu konu üzerinde peygamberimizde özellikle durmuştur. Ramazan ayının ardından gelen mübarek Şevval ayında oruç tutmak müstehaptır ve çok büyük sevabı  vardır. Yalnız bayramda tutmak haramdır. Bayramda kişi oruç tutmamalıdır, bu dinimizce uygun değildir. Her Müslüman bayramdan sonra şevval ayının herhangi bir gününde orucunu tutabilir

Şevval Ayında Oruç Tutmak

Ramazan ayı dışında oruç tutulması sevap olan aylar vardır. Bu aylardan biride şevval ayıdır. Şevval ayında tutulacak 6 orucun çok büyük sevap olduğu Müslümanlarca bilinmektedir. Bu konu üzerine hadisler dahi vardır. Şevval ayı hicri takvimin 10. ayı olmakla beraber şevval ayından sonrada Zilkade ayı gelmektedir. Şevval ayı ramazan bayramının 1. günü başlar. Bayram olduğu için oruç tutmak istemeyen kişiler ayın diğer günlerinde ayrı ayrı günlerde de bu 6 tane orucu tutabilirler. Müslümanlarının merak ettiği Şevval ayı ne zaman sorusunun cevabını da böylelikle vermiş bulunmaktayız. Şevval ayı ne zaman?

Şevval ayı Ramazan bayramı ile başlar. Ardından Zilkade ayı gelir. Hicri takvimin 10. ayıdır ve bu ayda 6 tane oruç tutmak müstehaptır. Müslümanların bu ibadetlere dikkat etmesi peygamberimizce tembihlenmiştir. Birçok Müslüman bu ve bunun gibi ibadetlerden bir haber dinini yaşamaktadır. Kişiye düşen araştırıp dinini layıkıyla yaşamaktır. 10 Nisan’da başlayacak olan Şevval ayı 1 ay sonra son bulacaktır. Bu tarih her yıl değişmektedir.

Benzer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!
- Advertisment -

Popüler Haberler

Son Yorumlananlar