Perşembe, Mayıs 9, 2024
Ana SayfaYaşamGüneş Koruyucular Hakkında Bilinen Yanlışlar

Güneş Koruyucular Hakkında Bilinen Yanlışlar

Güneş koruyucu genelde yazın kullanılsa da kış mevsimlerinde bile düzenli kullanımı tavsiye edilir. Fakat bazı noktalarda güneş koruyucu ile ilgili detaylara dikkat etmek ve doğru kullanıma Özen göstermek gerekir. Hatalı bilgilerden uzak durarak Güneş koruyucuyu doğru şekilde kullanmaya başlayabilir ve bu şekilde daha iyi verim alabilirsiniz.

Pahalı Güneş Koruyucusu Daha İyidir

Toplum içerisinde pahalı güneş koruyucunun daha iyi olduğuna dair söylentiler bulunsa da bu durumun kaliteli olması ile bir ilgisi yoktur. Güneş koruyucularda Önemli olan faktörü içeriği kaliteli olması gibi noktalardır. Doğru Güneş koruyucusunu cildinize uygun şekilde seçerek daha sağlıklı bir şekilde kullanabilirsiniz.

Spf Değerleri Dakika ile İlgilidir

Spf değerlere genellikle arada çok fark olduğu düşünülse de bu durumun sadece dakika ile bir ilgisi vardır. 30 spf %96 oranında korur. 50spf %98 oranında korur. Bu oranlar göz önünde alındığında 2 ya da 3 saatte bir hafif oranda Güneş kremini yenilemek yeterli olacaktır.

Evdeyken Güneş Koruyucu Kullanılmamalı

Evdeyken ya da kış mevsimlerinde Güneş koruyucunun kullanılmamasına dair pek çok söylenti bulunmaktadır. Aslında bu düşünceye tamamen bir yanılgıdan ibarettir. Çünkü güneş koruyucusu yazın kışın ve düzenli olarak evde bile kullanılabilir. Yüzüğü tüm kızılötesi ışınlardan ve her türlü olumsuz durumlardan korumak güneş koruyucusu sayesinde mümkün olur.

Makyaj Esnasında Güneş Kremi Kullanılır mı

Makyaj yaparken genelde güneş koruyucu kullanılmamasına gerektiğine dair söylenti bulunsa da aslında tam tersi makyajdan önce makyaj bazı olarak koruyucuyu kullanabilirsiniz. Güneş koruyucuyu sürdükten sonra cildi bu şekilde korumak ve üzerine makyaj yapmak daha doğru bir durum olur.

Az Miktarda Kullanmak Yeter

Güneş koruyucuyu tamamen miktarına bağlı olarak az ya da çok şekilde Tercih edebilirsiniz. Küçük miktarlarda yoğunluğa göre sürerek daha iyi bir şekilde Güneş koruyucuyu değerlendirebilirsiniz. Fazla yoğun oranla güneş koruyucuları daha az miktarda sürüp biraz daha sıvı olanlara biraz daha fazla miktarlarda sürebilirsiniz. Bu dengeyi doğru sürdüğümüz sürece güneş koruyucu cildinizi korumaya devam eder.

Benzer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!
- Advertisment -

Popüler Haberler

Son Yorumlananlar