Pazar, Mayıs 12, 2024
Ana SayfaEğitimKYK Yurtları Açıldı mı? Yurtların Açılış Tarihi Gündem Oldu!

KYK Yurtları Açıldı mı? Yurtların Açılış Tarihi Gündem Oldu!

Üniversite tercihleri sonuçlanan adaylar şimdide KYK yurtları için başvuruda bulundu. 2 Eylül Cumartesi günü saat 23.59’a kadar süren KYK başvuruları sona ermişti. Şimdi ise öğrencilerin gözü yapılacak açıklamaya çevrildi.

KYK BAŞVURULARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK başvuruları 29 Ağustos’ta başlayarak 2 Eylül’de tamamlanmıştı. Bu duruma göre yapılan başvuruların Eylül ayının ortalarına doğru açıklanması bekleniyor. KYK yurtlarının açılış tarihi ise henüz kesin olarak belirlenmedi. KYK yurt başvuruları tamamlandıktan sonra, sonuçların ilanıyla birlikte yurtların açılış tarihi de kesinlik kazanacak. Öğrenciler başvuru sonuçlarını ve yurt açılış tarihlerini KYK resmi web sitesinden takip ederek öğrenilebilecek.

 KYK ÜCRETİNİ KİMLER ÖDEMEYECEK?

Resmi olarak bilgilendirme yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı, KYK ücreti alınmayacak öğrenci gruplarını sıraladı. Belirtilen öğrenci grupları ise şöyle:

1-Şehit, asker veya polisin eş ve çocukları yurt ücreti ödemeden devlet yurtlarında barınma hakkına sahiptir. Eğer şehidin çocuğu yoksa, bekar kardeşleri de bu kategoride yer alıyor. Gaziler ve gazi çocukları ise devlet yurtlarında ücretsiz olarak barınabilir.

2-Ebeveynlerini kaybetmiş ve yirmi beş yaşını aşmamış öğrenciler, yurt ücreti ödemeden devlet yurtlarında konaklama imkanından faydalanabilir.

3-Öğrenciler, lise ve dengi öğrenim görmesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar açısından da geçerli. Yükseköğrenimlerine devam ederken yurt ücreti ödemeden devlet yurtlarında kalabilecek.

4-Ayrıca devlet koruması altında olanlar, yurt ücreti ödemeden devlet yurtlarında konaklayabilir. Bu özel durumlara sahip olan öğrenciler, genellikle belirli bir başvuru sürecini takip ederek KYK yurdu için bütün haklarından faydalanabilir.

KYK YURT TİPLERİ

YKS sınav sonuçlarına göre bir üniversiteye yerleştirilen adaylar için KYK yurt süreci başladı. Öğrencilerin yurt kayıt süreçlerinde hangi yurt tipini ise seçecekleri değişiyor. KYK yurt seçimi sırasında 1. Tip, 2.Tip, 3.Tip, 4.Tip, 5. Tip ve 6.Tip yurt seçeneği bulunuyor. Seçenekler arasında belirtilen odalarda kişi sayısı, tuvalet ve odanın büyüklüğü de etki eden alternatifler arasında yer alıyor. Tip 5 ve Tip 6 yurt seçenekleri tuvalet ve banyonun yanında az kişiden oluşması ile değişiyor.

Benzer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!
- Advertisment -

Popüler Haberler

Son Yorumlananlar