Cumartesi, Mayıs 4, 2024
Ana SayfaYaşamRamazanda İlişkiye Girilir Mi, Ramazanda Cinsel İlişkiye Girilir Mi?

Ramazanda İlişkiye Girilir Mi, Ramazanda Cinsel İlişkiye Girilir Mi?

Ramazan ayında cinsellik konusu araştırılmaktadır. Ramazan ayında cinsellik konusu ile ilgili kafa karıştıran birçok soru yer almaktadır. Bu sorulardan bir tanesi ise “Ramazan ayında cinsellik günah mıdır?”, bir diğeri ise “Ramazanda cinsellik nasıl yaşanmalı?” gibi birçok sorunun cevabı merak ediliyor. Konuyla alakalı en doğru bilgiler ise Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sitesinde cevap buldu. Peki, Ramazanda ilişkiye girilir mi, Ramazanda cinsel ilişkiye girilir mi?

Ramazan ayında pek çok Müslüman oruç tutmaktadır ve ibadet yapmaktadır. Ramazana ayında orucu bozan, oruçlu iken tehlikeli hallerde bulunmaktadır. En çok merak uyandıran ve kafalarda soru işareti yaratan konular arasında cinsellik konusuyla alakalı sorular bulunmaktadır. Ramazan ayında cinsellik günah mı, yasak mı? Sorusu da merak uyandırıyor. Ramazan ayında orucu bozan haller nelerdir?

Ramazan Ayında Cinsellik

Oruç, imsak (fecr-i sâdık) zamanından güneşin batımına kadarki süre içerisinde yeme, içme ve seksten, ibadet niyetiyle uzak durmaktır. Yani oruç sabah tutulur. Ramazan akşamları için yeme, içme ve seks yasağı mevzu bahis değildir. Dolayısı ile iftar ile imsak arasında yemek, içmek ve eşlerin sekste bulunmasında bir sakınca olmamaktadır. Nitekim Kur’an-ı Kerim’de şu şekilde buyurulmaktadır: “Oruç akşamında bayanlarınıza yaklaşmak size helal kılındı.” (Bakara, 2/187).

Diyanete Göre Orucu Bozan Şeyler

Orucun temel etkeni, yeme, içme ve seksten uzak durmak, nefsi bunlardan uzak tutmak olduğu için, oruçluyken bunlar ve bu manaya gelecek davranışlar orucu bozar. Sigara, nargile gibi zevk vermekte olan tütün kökenli dumanlı maddeler ile uyuşturucular ve bağımlılık gereği alınan bütün maddeler oruç yasakları kapsamına girer. Eşlerin birbirlerini öpmeleri ya da sarılmalarıyla oruçları bozulmaz. Fakat bu halde boşalma oluşursa oruç bozulur ve güne gün kaza gerekir. Ramazanda ilişkiye girilir mi, Ramazanda cinsel ilişkiye girilir mi sorusunun cevabı bu şekildedir.

Cünüp İken Tutulan Oruç Kabul Olur Mu?

Cünüplük oruç tutmaya engel değil. Fakat cünüp olan kişi, bir an evvel yıkanıp temizlenmelidir. Cünüp iken üstünden bir namaz vakti geçmemelidir. Guslün bir namaz zamanından daha çok süreyle ertelenmesi günahtır. Çünkü geciktirilirse namaz terk edilmiş olur. Bu duruma dikkat etmek Ramazanda ilişkiye girilir mi, Ramazanda cinsel ilişkiye girilir mi sorusunun temel taşlarından biridir.

Bu durum genel anlamda oldukça fazla kişinin aklına takılmaktadır. Ramazan ayının dışında da cünüp olarak namaz vakti geçirmek oldukça sıkıntılı bir durum olmaktadır. Bu durumun temel sebebi sahih hadislerde belirtilmektedir. Dinin direği namaz Ramazan veya Ramazanın dışındaki aylarda kesinlikle ama kesinlikle terk edilemez. Cünüplük bu ibadetin yapılmasına engel  olduğu için cünüplük süresinin iki ezan arası ile sınırlandırılması oldukça makul olacaktır. Aynı durum Ramazanda da geçerlidir.

Benzer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!
- Advertisment -

Popüler Haberler

Son Yorumlananlar