Cuma, Mayıs 3, 2024
Ana SayfaYaşamRegaip Kandili Duası

Regaip Kandili Duası

Regaip kandili üç ayların başlangıcıdır. Yılın ilk kandili olarak kutlanan Regaip Kandili, ilk perşembeyi cumaya bağlayan gece kutlanır. Bol dualar, zikirler, Kur’an ve namazlar, sadakalar, oruç ile gece ihya edilir.

Bu gece bütün günahların affolunacağına inanılır. Bol tövbe ve istiğfar edilir. Regaip Kandili sözlükte kendisine rağbet edilen, değerli, bol ve değerli bağış anlamındadır. Regaip, fıkıh ve hadis literatüründe ise mükâfat, faziletli amel ve bol sevap anlamında bilinir. Rahmet ve bereket gecesi olarak bilinen Regaip Kandili, tüm Müslümanlarca her sene ibadetlerle kutlanır.

Regaip Kandilinde Ne Yapılır?

Bu mübarek gece de Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) efendimize bol bol salatü selamlar gönderilir. Allah-u Teâlâ bu gece müminlere bol bol ikram ve ihsanlarda bulunur. Bu mübarek geceye saygı duyup, hürmet edenleri bağışlayıp affeder.

Bu gece hürmetine yapılan dualar, zikirler, namazlar, sadakalar, oruçlar ve ne hayır islenmişse hepsine bol sevap yazılır. Bu mübarek gün için kaza namazları kılınması tavsiye edilmiştir Peygamber efendimizin (sav) ramazan ayından sonra en çok oruç tuttuğu aydır. Recep ayı tövbe ayıdır demişlerdir. Bu geceye özel bol dua edilmiştir.

Regaip Kandili Duası Türkçe

Regaip kandili ile alakalı birçok dua edilebilir. Bunlar içinde en kapsamlı ve muazzam bir dua var ki kalpleri titreten türdendir.

Rabbimiz! Sen bunu(kâinatı) boşuna yaratmadın. Seni tesbih ederiz. Bizi cehennem azabından koru! Ey Rabbimiz! Doğrusu sen, kimi cehenneme koyarsan, artık onu rüsva etmişsindir. Zalimlerin hiç yardımcıları yoktur. Ey Rabbimiz! Gerçek şu ki biz, ‘Rabb’inize inanın! Diye imana çağıran davetçiyi ( Peygamber’i, Kur’an’ı ) işittik, hemen iman ettik. Artık bizim günahlarımızı bağışla, kötülüklerimizi ört, ruhumuzu iyilerle beraber al, ey Rabbimiz! Bize, peygamberlerin vasıtası ile vaat ettiklerini de ikram et ve kıyamet gününde bizi rezil rüsva etme; şüphesiz sen vaadinden caymazsın.  (Ali İmran suresi)

Bu ayet ile de geceye dua ederek başlanabilir. Ayetlerde dua görevi görmektedir.

Ey Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz” ( Araf suresi)”

Bu mübarek geceye besmele ile başlamak, Allah u Teâlâ’ya hamd etmek ve peygamberimiz Hz Muhammed (sav) efendimize bol salavat ile başlamak gerekir. Sonrasında günahlardan tövbe edilir.

Ey Rabbimiz! İman ettik; bizim günahlarımızı bağışla, bizi ateş azabından koru! ( Ali İmran suresi)

Ey Rabbimiz! Günahlarımızı ve işimizde ki taşkınlığımızı bağışla; ayaklarımızı (yolunda) sabit kıl; kâfirler topluluğuna karşı bizi muzaffer kıl! (Ali İmran suresi)

Bol dua ve istiğfar ederek, kaza namazları kılarak, Kur’an okuyarak, geceyi dolu bir şekilde geçirebilirsiniz. Bu mübarek gece Müslümanlar için son derece önemli bir gecedir. Af gecesidir.

Benzer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!
- Advertisment -

Popüler Haberler

Son Yorumlananlar